Björn Fries (V) socialnämnden Karlskrona. Foto: Carina Melin/Sveriges Radio
Björn Fries ställer upp i årets kommunalval. Foto: Carina Melin/Sveriges Radio
Valet 2018 i Blekinge

Björn Fries gör politisk comeback hos S

1:43 min

67-årige Björn Fries gör politisk comeback. Igen. Nu står han på tionde plats på en av S-valsedlarna till kommunfullmäktigevalet i Karlskrona.

– När det gäller kommunfullmäktige är det väl femtioelfte gången jag gör comeback, annars har jag haft politiska uppdrag i socialnämnden under den senaste mandatperioden, säger 67-årige Björn Fries.

Björn Fries berättar att han blev tillfrågad av S-föreningen i Nättraby om han ville ställa upp på valsedeln till kommunfullmäktigevalet.

– Jag ser stora behov att utveckla kommunen. Inte minst inom det sociala området och jag tror att jag med min ålder och erfarenhet kan tillföra en del. Dessutom är trettio procent av väljarna i Karlskrona över 60 år och jag kan driva frågor som rör oss äldre.

Björn Fries

Björn Fries var kommunalråd i Karlskrona 1994 till 2002. Då valde han att lämna kommunpolitiken för att bli internationell narkotikasamordnare på uppdrag av den svenska regeringen.

I riksdagsvalet 2010 kandiderade han som ledamot i riksdagsvalet, men blev inte invald.

2014 lämnade Björn Fries socialdemokraterna efter fyrtio år för att gå med i Vänsterpartiet. Men det höll bara ett år, sedan meddelande Björn Fries att han skulle sluta både med parti- och kommunpolitik.

Bara ett år senare 2016 var han tillbaka som ledamot i socialnämnden och under sin ursprungliga partibeteckning för socialdemokraterna och nu ställer Björn Fries alltså upp i kommunfullmäktigevalet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".