Krisbearbetning på Blekingeskolor

Den krisgrupp som upprättats på Jändel- och Sturköskolan har ännu inte fått några samtal från dom elever eller lärare som var ombord på den färja som brandhärjades på Nordsjön natten till i lördags. Platschef på Jändelskolan Mikael Ryge ser det som om att de inblandade efter omständigheterna mår bra. Men under tisdagen kommer händelserna att bearbetas på Sturköskolan och Jändelskolan i Jämjö.
På Sturkö och i Jämjö kommer tisdagens skoldag att präglas av elever och lärares upplevelser ombord på den danska passagerarfärja som brandhärjades natten till i lördags. På Sturköskolan kommer berörda elever och lärare att få möjlighet att träffa krisgruppen med bland andra skolsköterska och präst. Det finns sedan möjlighet att i mindre grupper prata om händelserna. Även föräldrar är inbjudna. På Jändelskolan kommer alla på skolan via lärare och elever få reda på vad som egentligen hände ombord på färjan. Det kommer även att finnas ett öppet rum där det kommer att finnas personer från den krisgrupp som upprättats efter händelserna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".