Roger olsson
Roger Olsson, Årets företagare i Blekinge. Foto: Företagarna.

Årets företagare från Karlshamn

0:24 min

Under fredagskvällen utsågs Årets Företagare i Blekinge 2018 och det blev Roger Olsson med företaget Syd Communication & Security AB i Karlshamn.

Under de senaste 10 åren har bolaget utvecklats på ett imponerande sätt mycket tack vare en känsla för samhällsutvecklingen, skriver organisationen Företagarna som står bakom priset.

Företagarnas motivering:

Årets vinnare har utvecklat företaget som han tog över för drygt tio år sedan på ett imponerande sätt. Tack vare en känsla för samhällsutvecklingen och lyhördhet för kundernas förändrade efterfrågan har Syd Communication & Security AB blivit en stark spelare i telekom-branschen i södra Sverige.

Företagets verksamhet har breddats ­från telekom och säkerhet till att nu också vara stark aktör inom fiberbranschen med projektering och utbyggnad av hela nät som främsta produkt. Företaget har idag drygt 30 anställda. Från 2016 till 2017 ökade omsättningen från 38 till 52 Mkr, och lönsamheten är god.

Roger Olssons ambition är att bidra till bygdens utveckling, han investerar och satsar i Blekinge. Han är en stark aktör i bredbandssatsningen i hemkommunen Karlshamn. Han anlitar i första hand lokala underleverantörer och många unga från El & Energiprogrammet i Karlshamn har erbjudits sin första anställning hos Syd Communication & Security AB.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".