Stinkande nedskräpning vid Mieån

1:04 min

Sportfiskarna har tröttnat på att bajshögar, toalettpapper och annat skräp vid Mieån i Karlshamn. Nu kräver de att kommunen tar krafttag, skriver Sydöstran.

– Man får gå slalom mellan toaletthögarna, stanken är vidrig, det är som att arbeta i en kloak, säger Martin Johansson, från Sportfiskarna Blekinge till Sydöstran.

Vid ett tillfälle var det så mycket avföring i området att kommunen fick skicka ut en slambil.

Martin Johansson berättar att fiskare har fått dambindor, kondomer och en gång löständer på kroken från Mieån.

Sportfiskarna har vid upprepade tillfällen uppmärksammat kommunen på problemet med den omfattande nedskräpningen och nu vill Björn Svensson och Martin Johansson från Sportfiskarna att kommunen tar krafttag mot nedskräpningen.

– Kommunen måste sätta stopp för det här. Vi har påpekat nedskräpningen och de har städat upp men det dröjer inte länge förrän det ser likadant ut igen, säger Björn Svensson.

Kommundirektör Daniel Wäppling är medveten om problemen och säger att det är en prioriteringssak hur ofta kommunen kan rensa upp vid Mieån.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista