Åtal först nästa år mot Blekingekrögarna

0:38 min

Först i början av nästa år räknar åklagaren med att väcka åtal mot de två krögarna som misstänks för att ha drivit en amfetaminfabrik i Blekinge.

– Jag räknar med att kunna väcka åtal mot alla sju häktade i målet runt den 24 januari, säger kammaråklagare Thomas Forsberg vid Åklagarkammaren i Uppsala, som är den som leder förundersökningen i det stora amfetaminmålet.

Thomas Forsberg säger att bevisen mot de häktade inledningsvis var väldigt starka men att bevisningen hela tiden förstärks.

Efter drygt fyra månader i häktet fortsätter dock de två Blekingekrögarna att neka. De hävdar att de är helt oskyldiga till synnerligen grovt narkotikabrott.

– Bevisläget är gott, även om de två Blekingekrögarna förnekar brott och ger olika förklaringar som jag inte kan utveckla på grund av förundersökningssekretess, säger Thomas Forsberg.

En av Blekingekrögarna kommer att begäras omhäktad på fredag och den andra krögaren ska begäras omhäktad lite längre fram i oktober.

Restaurangköket i Blekinge där männen misstänks ha tillverkat amfetamin är fortsatt avspärrat.

– Vi ska göra ytterligare undersökningar av köket, säger Thomas Forsberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista