Sunna Båtklubb
1 av 2
En av årets uppskattningsvis 230 båtar torrläggs. Foto: Anders Lundqvist
Båtklbuik
2 av 2
Hans Andersson och Bosse Jönsson på Sunna Båtklubb torrlägger ytterligare en båt. Foto: Anders Lundqvist

Årets stora båtupptagardag är här

1:40 min

Lördagen är årets stora båtupptagardag då årets sista båtar ska plockas upp. På Sunna båtklubb i Karlskrona innebär det ett par hektiska dagar.

I helgen äger något av en årlig tradition rum runt om i länet, nämligen årets stora båtupptagardag, även om namnet kanske är något missvisande.

Lördagen innebär nämligen årets femte båtupptagardag för Sunna båtklubb i Karlskrona där runt 230 båtar torrläggs varje år.

– Nu har vi fullt att göra hela dagen, från klockan sju till klockan fem blir det säkert. Om det inte blir ännu fler båtar som kommer fram, säger Bosse Jönsson som är ordförande i Sunna båtklubb.

Själv har han varit på plats i många år och hunnit med att ta upp uppskattningsvis 15 000 båtar. Även om mycket kanske är sig likt så kan han se vissa förändringar vad det gäller båtarna som plockas upp.

– De blir större och större och jag tror att det blir allt fler motorbåtar, säger han.

På plats är även Hans Andersson som försöker pussla ihop var båtarna ska stå för att alla ska rymmas. Själv har han en av få träbåtar som ligger uppdragna.

– Det är nästan bara plast, här är väl fyra eller fem träbåtar. Jag har en, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista