Uteplasen där man ser lekstugan loungen och en massa ballonger
1 av 3
På lördagen invigdes den nya uteplatsen med pompa och ståt. Foto: Privat
Barnklinikens uteplats
2 av 3
Den blev en stor invigning med pompa och ståt. Foto: Privat
En lounge för ungdomar och ett piratskepp för de lite yngrte
3 av 3
En lounge för ungdomar och ett piratskepp för de lite yngre Creative Commons

Ny uteplats på sjukhusets tak för sjuka barn

0:33 min

I flera år har uteplatsen för sjuka barn och ungdomar på Blekingesjukhuset tak i Karlskrona förfallit. Till slut tog personalen saken i egna händer och startade en insamling. Under lördagen invigdes den nya uteplatsen

Insamlingen till uteplatsen väckte stort gensvar. Mc-klubbar, musiker och privatpersoner ville hjälpa till så att personalen skulle kunna köpa in det där extra till de sjuka barnen och ungdomarna.

Totalt fick personalen in 160 000 kronor och pengarna räckte till en kompisgunga, en tonårslounge, ett piratskepp och till att vinterbona lekstugan som finns på uteplatsen.

Under lördagen invigdes uteplatsen där även barn som är på besök på sjukhuset är välkomna.

Dagen till ära var många sponsorer inbjudna. Klinikchefen höll ett kort tal, därefter klippte barnen bandet under en trumpetfanfar.

– Dagen var fantastisk. Barnen och ungdomarna hittade snabbt till de olika aktiviteterna som vi ordnat för dagen. Ansiktsmålning, utmana en KHK:are i landhockey, piratskeppet, kompisgungan, lekstugan och häng i loungen. Clowner kom på besök och gjorde massa roliga trolleritrick och bus med barnen, berättar Carmen Johansson, undersköterska på barn- och ungdomskliniken. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".