Stadshotellet i Karlskrona.
1 av 2
Stadshotellet i Karlskrona. Foto: Niklas Eriksson/Sveriges Radio
Fox and Anchor i Karlskrona.
2 av 2
Fox and Anchor i Karlskrona. Foto: Niklas Eriksson/Sveriges Radio

Hela stadshotellet byggs om

Stadshotellet i Karlskrona ska totalrenoveras. Dessutom kan kedjan First Hotel vara på väg bort.

På torsdagskvällen kunde P4 Blekinge berätta att nattklubben Statt och puben Fox and Anchor tvingas lämna Stadshotellet i Karlskrona efter att hyreskontrakten sagts upp. 

Men det blir fler stora förändringar på hotellet som invigdes 1890. Fastighetsägaren Tribe Hotels ska nämligen renovera hela byggnaden inklusive alla rum. 

– Processen är igång. Det är en fantastisk byggnad och vårt mål är att den ska återfå sin forna glans, säger Stephen Meinich-Bache vd på Tribe Hotels.

Ett första steg blir att öppna upp den gamla entrén från Stortorget. Därefter ska ett eller flera testrum byggas.  

– Det kan ta sex till tolv månader bara att landa i vilken typ av rum vi ska ha. Att renovera ett hotell tar tid, säger Stephen Meinich-Bache.

Men när börjar ni renovera?

– Det kan bli någon gång under 2019.

Längre fram vill Tribe Hotels ha en servering med utsikt över Ronnebygatan. Men om det blir en restaurang eller än bar är inte bestämt. 

Dessutom kan kedjan First Hotel som driver Stadshotellet idag vara på väg att bytas ut. Tänkbara alternativ är kedjorna Marriott och Moxy, enligt Stephen Meinich-Bache.

– Det som talar mot First Hotel är att det finns två hotell med det konceptet i Karlskrona idag, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".