Vildsvin och Robin Martin.
Krocken med vildsvinet kastade av Robin från cykeln. Foto: Erland Vinberg/TT och Privat.

Robin cyklade på ett vildsvin

2:58 min

Vildsvin finns det gott om i Blekinge. Så pass att man faktiskt riskerar att cykla på ett. Just det hände Robin Martin från Ronneby.

Det var en sen kväll i augusti som Robin Martin var på väg hem på sin cykel efter jobbet på Kallinge flygplats. Det var mörkt och klockan var halv ett på natten. Grusvägen gick genom skogen och i en nerförsbacke brukade Robin släppa händerna från styret. Just då passerade han mellan två åkrar och flocken med vildsvinen skymdes bakom en buske intill vägkanten. 

– De sprang över precis när jag kom förbi och ena vildsvinet sprang rätt in i framdäcket på cykeln så jag flög av med en gång och kastades ner i diket, berättar Robin Martin.

Han skrapade upp benet och slog i huvudet lite grann men det var inget allvarligt. Däremot blev både han och vildsvinet rejält chockade.

– Först förstod jag inte vad som hade hänt, jag vart ganska chockad och skraj. Men sen försökte jag ställa mig upp, tog upp cykeln och satte mig och trampade för livet. Jag tittade inte tillbaka utan var mest ivrig att komma därifrån.

Vildsvinen stannade också till lite grann men sprang sedan snabbt därifrån. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista