Miljonvinst stort samtalsämne

Helgens rekordvinst, då en ung man från Visby vann drygt 122 miljoner kronor på Lotto, var ett stort samtalsämne i Blekinge under måndagen.

– Det är helt otroligt att man kan vinna så mycket pengar. 122 miljoner kronor är en orimlig vinst, säger Bertil Svensson från Karlshamn.

Martin Olsson från Bräkne-Hoby har inget emot höga vinster.

– För min del hade det varit helt okej. Jag hade nog trappat ner på mitt arbete och ägnat mer tid åt familjen om jag vunnit de här pengarna, säger han.

– Jag hade försökt att placera pengarna väl och unnat mig en resa jorden runt, säger Ethel Karlsson från Karlshamn.

Det var i lördags som en 36-årig man gick in i en livsmedelsbutik i Visby och köpte en spelpåse för ett par hundralappar.

Resten är svensk spelhistoria.

I spelpåsen fanns en lottokupong som visade sig innehålla maximala sju rätt och dessutom en vinst på tilläggsspelet Joker.

Den sammanlagda vinsten blev 122 860 699 kronor - den högsta vinsten som betalats ut i Sverige.

– Jag pratade med vinnaren i söndags och då var han mest fnissig. Jag tror det kommer att ta lång tid innan det sjunker in hos honom att han vunnit så här mycket pengar, säger Tommy Wahlgren, pr-chef på Svenska Spel.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".