Tränarfrågan löst i Mjällby

Under måndagen, dagen efter den viktiga segern mot Ljungskile som bäddar för fortsatt spel i superettan nästa säsong, så kom Mjällby AIF överens med de personer som ska träna laget 2006.

Det blir nuvarande tränaren Thomas Andersson och Peter Persson, den här säsongen verksam i IFK Hässleholm, som tillsammans leder laget nästa säsong.

– Det känns bra att fortsätta i klubben även framöver, men just nu ligger all koncentration på de avslutande två matcherna i serien, säger Thomas Andersson.

Sveriges Radio Blekinge avslöjade Mjällby AIF:s planer när det gällde tränarfrågan redan i slutet av september och under måndagen kom klubbledningen och de tilltänkta tränarna överens om en lösning som innebär ett delat ledarskap gällande seniorlaget nästkommande säsong.

– Upplägget verkar bra. Fyra ögon och fyra öron ser och hör mer än två så är det ju, säger Thomas Andersson.

Den 8 september i år sparkade Mjällby AIF tränaren Sören Cratz och Thomas Andersson tillträdde som huvudansvarig.

Därefter har det blivit fyra segrar av fem möjliga, vilket innebär att Mjällby AIF nu på egen hand kan säkra fortsatt spel i elitfotbollen.

– Vi har två viktiga matcher kvar och helst hade jag sett att tränarfrågan kommit upp vid ett senare skede, men det är inget att göra åt, säger Thomas Andersson.

Mjällby AIF:s uppgörelse på tränarsidan väntas tillkännages offentligt efter föreningens nästa styrelsemöte.

– Innan dess vill jag inte säga så mycket om klubben, säger Peter Persson.

Peter Persson är 43 år och Mjällby AIF blir hans fjärde klubb under hans snart elva år långa tränarkarriär.

De senaste åren har han tränat division II-klubben IFK Hässleholm.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".