Johan Lindh på Skeppsbrokajen
1 av 2
50-60 nya parkeringsplatser kommer att tillkomma på Skeppsbrokajen i Karlskrona när den enkelriktas. Foto: Anders Lundqvist
Peter Kullring är kritisk till enkelriktningen av Pantarholmskajen.
2 av 2
Peter Kullring är kritisk till enkelriktningen av Pantarholmskajen. Foto: Anders Lundqvist

Enkelriktad väg vållar debatt i Karlskrona

3:28 min

Från och med i dag, måndag, så enkelriktas Pantarholmskajen i Karlskrona och anledningen är att skapa fler parkeringsplatser. Men beslutet har inte bara mottagits med öppna armar.

Beslutet att enkelrikta Pantarholmskajen, som löper parallellt med vattnet upp mot Långöbron och ner mot Trossö, har visat sig vara kontroversiellt.

Boende på Långö är kritiska mot att de inte nåtts av informationen tidigare och att deras naturliga väg in till Trossö nu låses.

– Det här slog ner som en bomb här ute häromdagen när vi kunde läsa om detta, vår naturliga väg in till stan blir enkelriktad så vi får ta omvägar för att komma in till Trossö, säger Peter Kullring som bor på Långö.

Anledningen till beslutet att enkelrikta Pantarholmskajen är att det just nu byggs nya bostäder i området och att det under året ska starta nya byggen. Det innebär att fler parkeringsplatser försvinner.

– Vi har i dag, på grund av byggnationer uppe på Pantarholmen, tagit bort 40 parkeringsplatser och då vi redan ligger på ett minus så är det ganska orealistiskt att inte försöka ersätta dem, säger Johan Lindh som är trafikingenjör på Karlskrona kommun.

Genom att enkelrikta Pantarholmskajen beräknas 50-60 nya parkeringsplatser komma till. Tanken är inte heller att enkelriktningen ska vara permanent utan bara så länge behov kvarstår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista