Kebabätande människa.
1 av 2
”Kebabkött har innehållit allt möjligt vid vissa kontroller”, säger miljöinspektören Erik Ullnér i Växjö. Foto: TT.
Erik Ullnér, miljöinspektör i Växjö.
2 av 2
Erik Ullnér, miljöinspektör i Växjö. Foto: Simon Vinnardag/Sveriges Radio
Kronoberg

Hårdare straff för livsmedelsfusk – kebabkött innehöll ”allt möjligt”

1:26 min

Nu kan brottslingar få långa fängelsestraff för livsmedelsfusk. Miljöinspektören Erik Ullnér i Växjö ser flera fördelar med det: ”Ett steg i rätt riktning mot fusket”, säger han.

Mellan 2005 och 2018 fanns inget fängelsestraff för brott mot livsmedelslagen. Men efter den 1 januari i år kan dömda få upp till två års fängelse.

– Detta är viktigt för konsumenterna eftersom det underlättar arbetet med att upptäcka fusk, säger Erik Ullnér.

Läs mer om livsmedelslagen här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista