Emelie Pilthammar.
Emilie Pilthammar (M). Foto: Privat.

Pilthammar (M) anklagas för jäv

1:23 min

Emilie Pithammar (M) är olämplig som ordförande i kommunens personalutskott. Det hävdar Daniel Berg (S), som vill stoppa samstyrets utnämning.

Moderaten Emilie Pilthammar är både vice ordförande i kommunstyrelsen i Sölvesborg och lärare på en av kommunens skolor.

Enligt Daniel Berg (S) är risken för att jäv-situationer ska uppstå stor om hon även blir ordförande i kommunens personalutskott.

– Man tar ju fram löneprioriteringar och det kan hända att man tvingas dela ut varningar. Det är alldeles uppenbart att det blir galet om hon till exempel ska sätta sina kollegers löner, säger han.

Valet till ny ordförande i personalutskottet görs på tisdag. Men Emilie Pilthammar (M) tar lätt på kritiken från socialdemokraten Daniel Berg, som varit ordförande i personalutskottet de senaste fyra åren.  

– Kommunen har runt 1200 anställda och på den skola där jag jobbar är vi strax över 30. Skulle utskottet behöva ta beslut som rör dem så deltar jag självklart inte i det, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista