Publiknätverket P4 Blekinge

Allt fler lider av sömnsvårigheter

2:26 min

Sömnproblem sprider sig allt längre ner i åldrarna. I Blekinge är det 40 procent av unga kvinnor som uppger att de har svårt att sova.

Det är Folkhälsomyndighetens statistik som visar att allt fler svenskar har problem med sömnen. I Blekinge har 40 procent av unga kvinnor mellan 16 och 29 år, uppgett att de har svårt att sova.

Av männen i samma åldersgrupp är det 31 procent som har sömnsvårigheter.

För nyblivna pensionären Inger Sandell Norén i Olofström, har det alltid varit svårt att sova. Men hon har lärt sig hantera sina sömnproblem med åren.

– I bland har det varit jobbigt, både under studietiden och i arbetslivet, men nu har det blivit bättre eftersom jag inte måste stiga upp på morgonen.

Hör av dig till publikredaktören

Har du tips på vad vi borde ta upp i radio? Då är du välkommen att ringa publikredaktör Rebecka Gyllin på 0455-36 38 10 eller mejla tips.blekinge@sverigesradio.se. Gå också gärna med i vårt publiknätverk

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista