Toalettsitstjuv härjar på City Gross i Karlshamn

1:42 min

Någon vandaliserar och stjäl toalettsitsarna på City Gross offentliga toalett i Karlshamn. På mindre än ett år har ett 20-tal sitsar försvunnit.

I början av den här veckan var det dags igen. Någon eller några slår sönder eller stjäl sitsen på City Gross kundtoalett i Karlshamn. Om det är samma person som vandaliserar toaletten som också, med jämna mellanrum, stjäl sitsen är oklart. Men på knappt ett år har stormarknaden blivit av med ett 20-tal toalettsitsar.

Var sitsarna blir av är det alltså ingen som vet. Och att det kan finnas en svart marknad för dem har butikschef Peter Mattsson svårt att tro. 

– Tydligen är det någon som drar nytta av detta på något sätt men jag har väldigt svårt att tänka mig att man kan sälja en begagnad toalettsits.

Det är ett problem för butiken men också ett mysterium. För trots att toaletterna är mittemot kassorna har ingen någonsin upptäckt vem som gör detta.

– Jag har fått jobba upp en speciell kontakt som snabbt kan leverera en ny toalettsits till oss vid behov, säger Peter Mattsson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista