Blekingeofficer misstänks vara del av pedofilnätverk

4:16 min

En officer på F17 misstänks vara en del av ett pedofilnätverk. Enligt åklagaren har nätverket beställt bilder och filmer med sexuella övergrepp mot ett tiotal barn.

Den manliga officeren har varit häktad sedan i november för grovt sexuellt övergrepp. 

Nu misstänker åklagaren Emelie Källfelt att officeren är en del av ett pedofilnätverk som beställt bilder och filmer på ett tiotal barn, några av dem i förskoleålder. 

Enligt åklagaren ska övergreppen ha utförts av kvinnor runt om i Sverige, som haft barnen i sin närhet.

– Det gör utredningen unik. Samtidigt bekräftar det de hintar vi har fått i olika rapporter om att det blir vanligare att kvinnor är inblandade i den här typen av brottslighet, säger Emelie Källfelt .

Officeren har erkänt delar av det han misstänks för, exakt vad vill dock inte åklagaren berätta.

Så sent som i förra veckan gjordes ytterligare ett tillslag som kan få härvan att växa. Men Emelie Källfelt hoppas kunna väcka åtal under våren.

Av en anmälan till Försvarsmaktens personalansvarsnämnd framgår att förbandschefen vill att den häktade officeren sägs upp.

Men något beslut kring officerens framtid på F17 i Kallinge har inte fattats.  

– Tekniskt sett han har inte skilts från sin anställning eftersom han inte är dömd, säger Mattias Thomsson som är ställföreträdande flottiljchef på F17.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista