Gula reflexvästar från Missing people ligger i flera högar.
Missing people fortsätter under måndags eftermiddagen att söka efter den försvunna mannen. Foto: Marcus Frånberg/Sveriges Radio

Fortsatt sökande efter försvunnen man

0:47 min

Polisen har under hela söndagen och natten mot måndagen sökt med hundförare och flera patruller i Nättraby efter en man i 50-årsåldern, som senast sågs på lördagskvällen. Tidigt på måndagsmorgonen var han fortfarande försvunnen.

– Vi jobbade fram till 02.30 med hundar och följde upp olika tips, men det har inte gett något, säger Magnus Hansson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Karlskrona. 

Under natten mot måndagen har man även tittat på övervakningsfilmer från Willys i Lyckeby efter tips, men inte heller det gav något reslutat. 

– Det kommer in tips hela tiden. Vi har lite uppslag som vi ska följa upp på morgonen, säger Magnus Hansson. 

Den försvunne mannen såg senast på lördagens allsvenska hockeymatch mellan Karlskrona HK och Björklöven.

Mannen ska ha varit iklädd i Karlskrona HK:s orangea matchtröja och en halsduk med samma färg. Polisen misstänker inget brott i samband med försvinnandet.

Även Missing People är involverade i sökandet som framförallt har riktat in sig på Nättraby, då polisen fått iakttagelser om att mannen tagit sig dit på lördagskvällen. 

– Trots vädret hade vi en stor uppslutning. Vi var runt 150 personer som var  involverade i sökandet efter mannen. Men tyvärr hittade vi inga spår som kan sättas i samband med försvinnandet, säger Christer Ågren från Missing People som leder arbetet.

Missing People återupptar sökanden under måndagen från klockan 14.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista