En man står framför SR:s loggor. Foto: Linn Elmstedt/Sveriges Radio
Tobias Karlsson. Foto: Linn Elmstedt/Sveriges Radio

Tobias Karlsson blir ledare i HIF Karlskrona

0:33 min

På tisdagen blev det klart att handbollsstjärnan Tobias Karlsson, kommer att flytta hem i juni och engagera sig i HIF Karlskrona, skriver klubben i ett pressmeddelande.

– Det är med stor glädje vi kan meddela att Tobias kommer att engagera sig i HIF Karlskrona och klubbens sportgrupp för att medverka till att bygga framtidens HIF Karlskrona, säger ordförande Örjan Nilsson.

Tobias Karlsson har under många år varit både kapten i storklubben Flensburg Handewitt och landslaget. Han har även blivit utnämnd till världens bäste försvarsspelare och är en av svensk handbolls stora profiler det senaste decenniet.

– Jag ser det som ett spännande arbete med kombinationen av ett intressant lag, den nya arenan och handbollskulturen som sedan länge finns i stadens hjärta, säger Tobias Karlsson, i pressmeddelandet.

– Tobias kommer som alla vi andra ledare i styrelse och kommittéer att ställa sig till förfogande på ideell basis, säger Örjan Nilsson.

Tobias Karlsson flyttar hem i juni 2019.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista