Magnus Larsson från Centerpartiet i Karlskrona
Magnus Larsson från Centerpartiet i Karlskrona Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.

Preliminära siffror visar på tufft ekonomiskt läge för Karlskrona kommun

3:30 min

Under tisdagskvällen presenterades det preliminära bokslutet för Karlskrona kommun och flera nämnder pekar på stora underskott. Men trots det visar prognosen på ett plusresultat på drygt 23 miljoner.

Kunskapsnämnden, funktionsstödsnämnden och socialnämnden har alla dragits med kraftiga underskott under 2018, värst har dock läget varit för socialnämnden.

Totalt har kommunens nämnder landat på drygt 71 miljoner kronor under budget, detta enligt det preliminära bokslutet som presenterades under tisdagskvällen.

– Vi ser att det är ett betydligt sämre resultat än vad vi hade i budget. Det kommer väl att landa på ett plus runt 23-24 miljoner kronor och vi hade en prognos på 53-54 miljoner kronor, så det är lite tuffare än vad vi hade tänkt oss, säger Magnus Larsson, centerpartistiskt kommunalråd i Karlskrona.

Värst är läget i socialnämnden som dras med stora ekonomiska underskott.

– Vi har inte fått siffrorna nedbrutna, men vi vet sedan tidigare att det ligger ett ganska stort ekonomiskt underskott på socialnämnden. Sen sammanfaller det med en del pengar som vi söker hos Migrationsverket som vi kanske inte får som ytterligare plussar på underskottet något, säger Magnus Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista