Marie Lindström vice chefsåklagare
Marie Lindström vice chefsåklagare överklagar den friande domen mot Christopher Larsson (SD) Foto: Anna Börje/Sveriges Radio

Friande dom mot SD-politiker överklagas

0:44 min

Vice chefsåklagare Marie Lindström överklagar nu den friande domen mot SD-politikern Christopher Larsson. Hon anser att han ska fällas för hets mot folkgrupp.

Det var den 24 januari som tingsrätten friade SD-politikern Christopher Larsson från misstankarna om hets mot folkgrupp.

Men vice chefsåklagare Marie Lindström är av en annan åsikt och på onsdagsförmiddagen överklagade hon den friande domen till hovrätten.

– Tingsrätten skriver i sin dom att det som Larsson skrivit på Sverigedemokraternas Facebook är en religionskritisk diskussion. Men jag menar att det är frågan om hets mot folkgrupp. Inlägget är spritt till tusentals personer och innehåller missaktning mot en folkgrupp utifrån deras trosbekännelse, säger Marie Lindström.

Marie Lindström kräver att Christopher Larsson ska dömas till villkorlig dom och dagsböter för hets mot folkgrupp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista