KRONOBERGSHÄKTET
Den pedofilmisstänkte Blekingeofficeraren släpptes under gårdagen från Kronobergshäktet i Stockholm, men brottsmisstankarna kvarstår. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Pedofilmisstänkte Blekingeofficeraren släppt ur häkte – misstankarna kvarstår

0:50 min

Den officer i Blekinge som suttit häktad i tre månader misstänkt för barnpornografibrott har släppts, det uppger Stockholms tingsrätt.

Den man från Blekinge som tidigare arbetat på F 17 i Kallinge och misstänks för en rad sexuella övergrepp mot barn har släppts ur Kronobergshäktet i Stockholm under gårdagen.

Mannen är dock fortsatt misstänkt för de brott han under tre månader suttit häktad för men enligt åklagaren är det inte längre motiverat att hålla mannen häktad då flyktrisken tros vara liten.

Enligt åklagaren hävs häktningen då det inte är motiverat att hålla mannen häktad så här länge i ljuset av att risken för att han flyr tros vara liten.

Mannen misstänkts vara en del av det nationella pedofilnätverk där bland annat kvinna från Blekinge ingår. Huruvida kvinnan blir fortsatt häktad avgörs i morgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista