Kampanj som skulle främja biogas blir utan pengar

0:43 min

Biogasbilarna skulle bli dubbelt så många i Blekinge. Men det blir inget av med den stora informationssatsningen som skulle ha satt fart på utvecklingen.

En rad aktörer, allt från kommuner och bilhandlare till privata bränsleproducenter, hade gått med i Miljöfordon Syds projekt "Biogas till folket i Blekinge". En informationskampanj med syfte att få fler att vilja köra på biogas och få fart på utvecklingen med att etablera fler tankställen.

Orsaken till att det inte blir något av projektet är att Naturvårdsverket inte beviljar de nära 2 miljoner kronor som projektet ansökt om.

– Naturvårdsverkets motivering är att pengarna gick till projekt som gav "en större klimatnytta per krona", säger projektledaren Jonas Lööf.

– Biogaskampanjen kan få nytt liv om regeringen avsätter nya pengar till klimatnyttiga projekt i vårbudgeten, säger Jonas Lööf.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista