Dagverksamheter för demenssjuka håller sommarstängt

1:51 min

På grund av besparingar kommer Karlshamns två dagverksamheter för demenssjuka att hålla stängt under fyra veckor i sommar.

Karlshamns kommun har beslutat att dagverksamheten för demenssjuka ska vara stängd fyra veckor i sommar. Att de båda dagverksamheterna Forsgården och Tärnan stängs har aldrig hänt förut.

En stängning kommer att få förödande konsekvenser för både de sjuka och deras anhöriga, menar Demensföreningen i Karlshamn:

– Oro, mer mediciner, mer hemtjänst, eventuellt inflyttning till korttidsboende eller till och med inflyttning till särskilt boende, säger Carina Frisk, ordförande i demensföreningen.

Omsorgsförvaltningens chef Torill Skaar Magnusson säger att beslutet beror på att verksamheten har tuffa besparingskrav och att man vill undvika att säga upp personal eller lägga ner verksamheter. Dessutom är det svårare att få tag på vikarier den här sommaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista