Så växlar Blekinge upp i kampen om besökarna

1:38 min

Länsstyrelsen presterade på måndagen en rapport om hur man bör arbeta för att göra Blekinge mer attraktivt för besökare.

Besöksnäring är världens största och snabbaste växande näring och nu ska Blekinge hoppa på tåget. 

Tyskar och Polacker vet att Blekinge är ett fantastiskt landskap att turista i. Men hur ska man gör att för att locka hit fler besökare?

Den frågan ställde sig Länsstyrelsen som på en presskonferens presenterade en rapport om hur man bör lägga upp strategin.

– Vi är ett industrilän och alla stödstrukturer har varit framtagna för industrin. Nu vill vi ändra på det genom att synliggöra och se till att vi lägger strategier som gör att vi verkligen kan ta tag i och utveckla den här näringen på ett strategiskt sätt, säger Lena Stävmo, utvecklingsstrateg, Länsstyrelsen Blekinge.

Rapporten menar på att det finns för få stora aktörer på marknaden och att man antingen behöver skala upp det man har eller locka till sig nya. 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista