Charken bullar upp med lamm inför påsken

2:12 min

För många slutar stilla veckan i en festmåltid där lammet har en självskriven plats. Inte konstigt då att Wiktor Olssons chark inleder säsongen med lamm på dymmelonsdagen.

Lax och ägg är exempel på mat som lever kvar som tradition då man av religiösa skäl inte åt fyrbenta djur under fastan.

Men i och med påsken tar fastan slut och in på bordet kunde man då ta in fyrfotingar som till exempel lamm. Något som vi annars inte äter så mycket av i Sverige.

På Wiktor Olssons chark har man haft stängt hela vintern men på dymmelonsdagen öppnade man sina butiker för säsongen – och där hade man laddat upp med lamm.

– Erfarenheten säger att det är ganska tydligt att det går extra mycket lamm vid påsk sen går det ner en hel del, säger Anders Olsson på Wiktor Olssons chark i Karlskrona.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista