Lastbil har fastnat under gångbro i Jämjö - risk för ras

1:37 min

En lastbil med kran har kört fast under en gångbro över E22 i centrala Jämjö på lördagsmorgonen och och enligt räddningstjänsten var påkörningen så kraftig att det är risk för att hela gångbron rasar samman. Enligt trafikverket kommer vägen vara avstängd hela helgen.

Larmet om olyckan kom in vid 8.45 på lördagsmorgonen.

Det visade sig att en lastbil med kran kört fast så kraftigt under gångbron i centrala Jämjö att hela gångbrons konstruktion hade skadats. Enligt räddningstjänsten kan inte lastbilen flyttas för det är risk för att gångbron ska rasa då.

Den brodel som rubbats då lastbilen körde in i gångbron väger enligt uppgifter till P4 Blekinge 30 ton.  

Räddningsledaren Christer Lindau på räddningstjänsten östra Blekinge har flera gånger varit med om att bilar och lastbilar kört fast under gångbroar eller broar, men inte i samma kaliber som vid lördagens fastkörning i Jämjö. 

– Min bedömning är att man kommer inte kunna gå över den påkörda gångbron på måndag, säger Christer Lindau. 

På lördagsförmiddagen väntar räddningsstyrkan in en entreprenör som ska hjälpa till med arbetet med gångbron och lastbilen. Arbetet är omfattande så vägen kommer att vara avstängd under lång tid uppger räddningstjänsten.

Inga personskador har rapporterats i samband med olyckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista