Olofström är årets friluftskommun

0:28 min

Naturvårdsverket har utsett Olofström till årets friluftskommun. Detta för deras arbete med bland annat ett medborgarforum som lett till ett nytt naturvårds och friluftsprogram.

Naturvårdsverket har utsett Olofström till årets friluftskommun. Motiveringen var att Olofström genomfört en omfattande samverkansinsats genom medborgarforumen "Påverka friluftslivet och naturvården" och genom workshopen "Skolnära skogar".

Arbetet gjorde att invånare, föreningar, organisationer och förskolor deltog. Allt dokumenterades och utifrån det skapade man ett naturvårds och friluftsprogram.

– Vi jobbar mycket med att utveckla friluftslivet och att bli Sveriges friluftskommun 2019 är ett bevis på det goda arbetet vi har gjort tillsammans med våra invånare, föreningar och organisationer, säger Daniel Ottosson, teknisk samordnare offentlig miljö på Olofströms kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista