Knivman behöver vård

1:18 min

Den man som har åtalats för knivattacken på Maxi i Olofström den 14 mars hade en allvarlig psykisk störning och det finns risk för återfall.

Under rättegången som avslutas i Blekinge Tingsrätt idag lästes utlåtandet från den större rättspsykiatriska undersökningen upp.

Där står det att man rekommenderar att mannen får rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Mannen har åtalats för två fall av mordförsök, ett på en man som klarade sig oskadd och ett på en kvinna som fick allvarliga skador i buken.

Åklagare Malin Niklasson pläderade för rättspykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Mannens advokat Nils Fagrenius accepterade det, men anser att det bör vara upp till rätten att bedöma om särskilda utskrivningsprövningen. Hade mannen fått fängelse så hade värdet av gärningarna motsvarat tio års fängelse.

Den kvinna som mannen knivhögg i magen har yrkat på 150 000 kronor i skadestånd. Mannen knivhögg också en annan man i ryggen, men det hugget stoppades av en surfplatta i en ryggsäck. Den mannen har yrkat på 100 000 kronor i skadestånd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista