Hon blir ny tränare för HIF Karlskrona

1:55 min

Pernilla Andersson blir ny assisterande tränare för HIF Karlskrona nästa säsong. Det skriver klubben i ett pressmeddelande .

Hon har tränat olika ungdomslag i Karlskrona Handboll och tagit Karlskrona Handbolls damer till division ett 2016.

Att HIF Karlskrona nu har sin första kvinnliga tränare på herrsidan är unikt och något som sportgruppen haft med i beräkningarna.

– Pernilla är en duktig handbollstränare som har vana att utveckla unga spelare, det ser vi fram emot att få ta del av. Att hon är kvinna tror vi bara är väldigt positivt, för hela laget och klubben, säger Mikael Sandström från Hif:s sportgrupp.

Att klubben väljer att lyfta upp värvningen som något unik är något som Pernilla Andersson förstår men ändå inte riktigt känner igen sig i.

– Jag förstår ju att det tacklas på det här sättet men jag ser mig inte som unik på något sätt.

En av motiveringarna till att klubben valt just henne är hennes förmåga at få ihop en grupp och dess dynamik.

– Jag brukar säga att få ett idrottslag att prestera på topp kan likställas med att driva ett lönsamt företag. Du behöver motiverade och engagerade medarbetare, tydliga mål, roller, riktlinjer och ramar. Det handlar mycket om kommunikation och delaktighet, säger Pernilla Andersson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista