Facebook stoppar ytterligare en film från liberalerna i Karlshamn

1:01 min

Facebook stoppar Karlshamnsliberalernas film om rätten till abort, skriver Sydöstran. Det är andra gången på mindre än två veckor som deras filmer stoppats av det sociala nätverket.

Vid tre tillfällen försökte Liberalerna i Karlshamn på fredagen marknadsföra filmen med riksdagsledamoten Barbro Westerholm som är en stark förespråkare för aborträtten, men alla försöken misslyckades.

Facebook har bland annat regler som ska hindra sexuellt antydande innehåll och Facebook uppger att filmen inte är godkänd.

– Det är en väldigt viktig film som stoppas. Det sker på 100-årsdagen då riksdagen fattade det formella beslutet att ge kvinnor rösträtt. Det är ett angrepp, säger gruppledaren Bodil Frigren Ericsson till Sydöstran.

Hon menar att det inte finns en enda bild i filmen som skulle kunna stöta någon.

För drygt en vecka sedan stoppade Facebook en EU-kampanjfilm från Liberalerna i Karlshamn där två män pussades, efter några dagar godkände sedan Facebook den filmen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista