Paul Andersson (M) tar över efter Pilthammar

2:30 min

Det blir Paul Andersson (M) som blir nytt kommunalråd och ersätter Emilie Pilthammar. Det meddelade Moderaterna i Sölvesborg under tisdagskvällen.

Paul Andersson tar alltså över som kommunalråd efter att Emilie Pilthammar avgått. Moderaternas fullmäktigegrupp i Sölvesborg meddelade detta på en presskonferens på tisdag. Paul Andersson är även kretsordförande för Moderaterna i Sölvesborg.

– Det är hedrande men samtidigt är man lite orolig över vad man gett sig in på. Det är både spännande men samtidigt främmande , säger Paul Andersson om sin nya roll.

Pilthammar uppdrag delas dock och det blir Kith Mårtensson som tar över rollen som gruppledare.

Bakgrunden till att Pilthammar hoppade av var den kraftiga kritiken mot en bild där Pilthammar, Peter Thyrén (SD) och Niklas Joelsson (M) tillsammans simulerade en gruppsexsituation.

De andra personerna som får nya poster är:

Kith Mårtensson - ordförande Barn och Utbildningsnämnden och dessutom gruppledare, Anders Fransson - vice ordförande Omsorgsnämnden, Arne Bogren - ordförande Personalutskottet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista