Lyssna på hela intervjun med Tobias Karlsson

8:59 min

Handbollslegendaren Tobias Karlsson har slutat spela och flyttat hem till Karlskrona – men svenska fans har inte sett det sista av det forna utlandsproffset.

På frågan om spelarkarriären är över svarar Tobias Karlsson tydligt:

– Den är över, jag kan inte spela längre. Kroppen säger ifrån och jag har varken fysisk eller mental energi att spela fler handbollsmatcher. 

– Om jag ska kunna använda den här kroppen till ett liv som ska kunna vara rikt på annat så gör jag nog rätt i att sluta nu, säger Tobias Karlsson.

Även om det sista kapitlet om handbollsspelaren Tobias Karlsson nu är skrivet, så kommer han inte att lämna sporten. Andra uppdrag står uppradade. Härnäst ska han hjälpa HIF Karlskrona i sitt försök att ta sig tillbaka till handbollsligan.

– Jag kommer att ha en rådgivande funktion i sportgruppen, men exakt i vilken omfattning det blir får vi se men jag har alltid brunnit för föreningen och handbollen i Karlskrona.

Strax efter årsskiftet kommer han dessutom att axla en större ledarroll inom Svenska handbollsförbundet.

– Jag kommer att hoppa på tjänsten som team manager för herrlandslaget, säger Tobias Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista