Ullbaggepris kan gå till Karlshamn

0:37 min

Projektet "Överlevnad och rekonditionering av torsk" i Karlshamn har chansen att vinna Landsbygdsnätverkets pris Ullbaggen.

I hård konkurrens med ett 60-tal bidrag har nu 15 projekt gått vidare i den nationella tävlingen, skriver Jordbruksverket i ett pressmeddelande.

Priset delas i år ut i fem olika kategorier och projektet Överlevnad och rekonditionering av torsk har slutnominerats i kategorin Nya affärsmöjligheter i blå näringar.

Landsbygdsnätverket som står bakom priset och som arbetar för landsbygdsutveckling avslöjar vinnarna i samband med Ullbaggegalan i Åre i november.

Landsbygdsnätverket:

• Består av ett hundratal myndigheter, föreningar och organisationer som arbetar med att utveckla svenska kust- och landsbygder.
• I nätverket samarbetar aktörer på lokal, regional, nationell och internationell nivå för att få inspiration och lära av varandra.
• Gemensamt för medlemmarna är att de verkar för att nå målen i landsbygdsprogrammet, havs- och fiskeriprogrammet samt lokalt ledd utveckling.
• Nätverket leds av en styrgrupp med representanter från medlemsorganisationerna och myndigheterna.

Källa: Jordbruksverket

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.