Emilie Pilthammar fick hjälp av SD-topp och Avpixlat

0:55 min

Förra moderata kommunalrådet Emilie Pilthammar i Sölvesborg har fått hjälp av den SD-närstående hatsajten Avpixlat som försvarat henne mot politiska motståndare och interna kritiker i Moderaterna, skriver Expressen.

Enligt Expressen var det efter att hon 2012 hade en omfattande mejlkontakt med SD-toppen Mattias Karlsson som Avpixlat publicerade en artikel.

Emilie Pilthammar hade fått kritik efter att sajten Nyheter24 skrivit om att bandet hon spelar i uppträtt på en SD-sammankomst där Jimmie Åkesson deltog. Nyhetsajten tog även upp Pilthammars blogginlägg där hon visade förståelse för bensinmackar som vägrat hyra ut bilar till personer med romsk bakgrund och hon tog också ställning mot böneutrop.

Mattias Karlsson bad då sin partikamrat Kent Ekeroth att koppla in Avpixlat. Dagen efter kom sedan en text på Avpixlat till Emilie Pilthammars försvar där det bland annat stod att hon fått "löpa gatlopp i tidningen".

"Att någon försvarar mig är ju dock snällt oavsett vem det är som gör det." skriver Pilthammar i en kommentar till Expressen.

Mattias Karlsson bekräftar att han kontaktat Ekeroth för att få till en text till Pilthammars försvar, men Mats Dagerlind som skrev texten säger att han skrev krönikan helt på eget initiativ.

Expressen har även sökt Kent Ekeroth.

Avpixlat

Under hösten 2017 bytte Avpixlat namn till Samhällsnytt. 2011 var förra gången som sidan bytte namn. Den grundades som Politiskt Inkorrekt men hette därefter Avpixlat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.