Ansiktslyft på gång för Ronneby Golfklubb

2:07 min

Ronneby Golfklubb har påbörjat ett massivt arbete för att få de snabbaste greenerna i Blekinge. Bland annat har klubben anlitat golfproffset Magnus Sunesson som har ritat om klubbens golfbana för framtiden.

Sedan hösten 2018 pågår The Master Plan 2023 hos Ronneby golfklubb. Det är ett massivt arbete där bland annat banorna ska ändras och bunkrar och greener läggas om.

- Banan behövde ett lyft och en helhetslösning. Så därför fick vi anlita ett proffs på golfbanebygge, Magnus Sunesson, som har hjälpt oss ta fram den här Masterplanen. Och det har gett inte bara banan ett jättelyft, det har gett hela klubben ett jättelyft, säger Tommy Persson, ordförande i klubben.

Men först ska området röjas upp. Ett tappert gäng har jobbat hårt med röjsågar och annat för att få bort massvis med törne och sly. Ambitionen är att knyta ihop golfklubben med Ronneby Brunnspark.

- Det är ju Ronnebys kanske mest kända ytor. Brunnsskogen, Brunnsparken och Ronneby Brunn är någonting som hela Sverige känner till, och då kände vi att vi vill anknyta till det.

Ansvarig för röjningsarbetet har varit Per-Anders "Pelle" Ninov.

- Numer kan jag inte ta en golfrunda här utan att tänka på vad jag vill röja eller göra om, säger han.