Låsen ur funktion - nya miljonarenan har stått öppen på natten

2:51 min

Karlskronas nya idrotts- och eventarena, Brinova arena, har stått öppen på natten. Karlskrona kommun hyr arenan för hela 30 000 kronor per dygn. Nu ifrågasätts servicen kring arenan.

Karlskronas nya blickfång Brinova Arena har en ståtlig mörk plåtkonstruktion som får den att se ut som en ointaglig borg. Men skenet kan bedra.

Efter att ha fått tips från allmänheten har P4 Blekinge varit på plats och sett hur några av arenans dörrar har kunnat öppnas efter klockan 22, när arenan är stängd och dörrarna ska vara låsta.

Karlskronas kommunalråd Magnus Larsson (C) är kritisk till att fastighetsjätten Brinova som kommunen hyr anläggningen av inte har kunnat erbjuda en bättre service.

– Det handlar både om stöldrisk och skadegörelse och om försäkringsfrågor. Och det är en trygghet för föreningarna som är i lokalerna att veta att obehöriga inte kan ta sig in. Det här är olyckligt och jag förutsätter att man åtgärdar det fort, säger kommunalrådet Magnus Larsson.

Flera idrottsklubbar håller till i arenan. En av dem är handbollsklubben HIF Karlskrona. Tomas Svensson som är lagledare och materialförvaltare i klubben reagerar med stor förvåning när vi berättar att arenan har stått öppen på natten.

– Då kan det ju hända en massa grejer. Folk kan ta sig in och fördärva en ny arena. Det kan ju bli skadegörelse om vem som helst kan gå in, säger Tomas Svensson.

P4 Blekinge har kontrollerat med polisen och det har inte rapporterats något inbrott eller någon skadegörelse i arenan sedan den invigdes i början på sommaren.

– Det är skönt att det inte har hänt något, säger Tomas Svensson.

Fastighetsbolaget Brinovas enhetschef i Karlskrona heter Martin Wallin. Han säger att bolaget ska se över låsen omedelbart.

I övrigt vill han inte ge någon kommentar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista