Just nu: Asap Rocky döms till villkorlig dom

Asap Rocky och de två andra män som stått åtalade för misshandel döms till villkorlig dom. Tingsrätten menar att det inte förefallit en nödvärnssituation.

I början av juli var den världskända artisten Asap Rocky i Sverige för att spela på festivalen Smash på Stockholms stadion. Dagen innan hade filmer spridits i bland annat sociala media som visade en konfrontation mellan Asap Rocky med sällskap och två unga män på en gata i centrala Stockholm.

Dagen efter konserten anhölls Asap Rocky, som egentligen heter Rakim Mayers, och två andra män misstänkta för misshandel mot en 19-åring.

Den 25 juli meddelade åklagare Daniel Suneson att Mayers och de två andra männen åtalas för misshandel av normalgraden. Rättegången pågick under tre dagar i den efterföljande veckan och avslutades med att Rakim Mayers och de två andra männen försattes på fri fot. De kunde då återvända hem till USA, efter en månad i Svenskt häkte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista