Infrastruktur

Tågstopp efter brand blir långvarigt

1:25 min

Tågtrafiken till och från Hässleholm stoppas i flera dagar. Den preliminära bedömningen är att trafiken norrut först på tisdag. Söderut är oklart, inspektion görs under torsdagsmorgonen. (Uppdaterad 07.40)

Även om vi jobbar för fullt med att få fram ersättningsbussar får resenärerna räkna med flera timmars längre restid.

  • Tills vidare är det helt stopp i tågtrafiken till och från Hässleholm som en konsekvens av onsdagskvällens brand. Resenärer kommer drabbas under flera dagar framöver då det är stora skador på spår, signalsystem och kontaktledningar.
  • Skånetrafiken uppger på torsdagsmorgonen att en första prognos visar att trafiken norrut kan komma igång tidigast på tisdag. Söderut med Södra stambanan är läget ännu oklart - besiktning görs under torsdagen, men Trafikverkets förhoppning är att den kan komma igång tidigare.
  • Skånetrafiken har satt in alla ersättningsbussar som har gått att få tag på under natten och fortsätter med det tills anläggningen är intakt och trafikläget är normalt, och även extraturer på vissa ordinarie linjer. Resenärer uppmanas ta kontakt med sitt tågbolag för mer information.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista