Ny handlingsplan för våld i nära relationer på väg

2:55 min

I tio år har Karlskrona kommun använt sig av samma handlingsplan för våld i nära relationer och hedersrelaterat våld, något det nu ska bli ändring på.

Under gårdagen riktade Moderaterna i Karlskrona skarp kritik mot styret och att de låtit den handlingsplan som berör våld i nära relationer och hedersrelaterat våld ligga orörd i tio år. I dag så lyftes ärendet på kommunstyrelsens sammanträde.

Det blev inte heller någon votering utan förslaget gick igenom och en ny plan ska upp på kommunstyrelsens möte i november.

– Det var en stor seger för oss moderater, vi har gått till val på att jobba förebyggande mot våld i nära relationer och mot hedersrelaterat våld och förtyck. Det var en stor seger att vi fick igenom att det arbetet ska förbättras, säger Camilla Brunsberg, moderat oppositionsråd i Karlskrona.

Förhoppningen är nu att en ny plan ska presenteras i november och att beslut ska kunna fattas senast i december.

– Vi ska först ta fram en ersättning av den gällande planen innan vi löser upp den. Det är så viktiga frågor med våld i nära relationer och hedersrelaterat våld så att vi vill inte ta bort den här planen innan vi kan ersätta den, säger det liberala kommunalrådet Börje Dovstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista