Karlshamnselever lunkade för mer skratt i världen

3:26 min

Under onsdagen ägnade eleverna på Thorén Framtid i Karlshamn förmiddagen åt att jogga till förmån för Clowner utan gränser.

Det är idrottsläraren Linda Nilsson som dragit igång initiativet på friskolan Thorén Framtid, där man deltar i loppet för fjärde året.

Tanken är att man ska springa, rulla, jogga, lunka eller gå - samtidigt som man samlar in pengar till Clowner utan gränser. 1,6 kilometer är varje varv man springer och Linda Nilsson hade höga förväntningar

 – Jag räknar med minst 500 varv totalt. Vi har några som satsar på 5-6 varv var. Riktigt nöjd skulle jag vara med 700-800 varv men då blir jag fattig eftersom jag ska skänka fem kronor per varv, skrattar Linda Nilsson.

Nytt för i år är också att företag får vara med och skänka pengar och för att locka dem till sig har niondeklassarna Embla Hammarström och Anastasia Adamenko producerat en reklamfilm.

– Idén var att skapa en reklamfilm för att företag skulle se oss och få fler att vara med, säger Anastasia Adamenko.

Vad har ni lärt er av det här? 

– Vi har lärt oss att det är viktigt att hjälpa barn i andra länder. Att vi också kan göra skillnad, säger Embla Hammarström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista