Hemtjänstchefer vänder sig till Arbetsmiljöverket

0:41 min

Enhetschefer inom äldreförvaltningen i Ronneby har gjort en anmälan till Arbetsmiljöverket om arbetssituationen inom hemtjänsten.

Ronneby kommun saknar enligt anmälan drygt 20 undersköterskor i hemtjänsten, tjänster som inte får tillsättas på grund av anställningsstopp.

– Det saknades aldrig några undersköterskor. Nästan alla dispensansökningar mot anställningsstoppet beviljades och i slutet av augusti tecknades nya anställningsavtal, säger förvaltningschefen Catherine Persson.

Och det ökar stressen för de redan anställda, enligt den anmälan som enhetschefer inom äldreförvaltningen gjort till Arbetsmiljöverket.

Och tryggheten för vikarierande enhetschefer är enligt anmälan obefintlig eftersom de inte får besked om deras vikariat ska fortsätta eller inte.

– Med alla de vikarierande enhetschefer som skulle fortsätta sina vikariat gjordes en muntlig överenskommelse i somras om fortsatt anställning. Sedan drog det ut på tiden med skriftligt avtal för några av cheferna och det är beklagligt, säger Catherine Persson.

I anmälan kritiseras också förvaltningschefen för att inte ta några beslut, vilket gör arbetet för enhetscheferna svårt att utföra på ett bra sätt.

Detta enligt en anmälan som nyhetsbyrån Siren tagit del av.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista