Mörklagt i Bastasjö – för gamla lampor i löpspåret

2:52 min

Elljuspåret i Bastasjö i Karlskrona är så gammalt att det inte går att få tag på nya lampor, vilket inneburit att nästan halva spåret mörklagts.

Det har fått till följd att orienteringsklubben Karlskrona SOK fått lägga om sin träning, och det har också enligt Marcus Svennerud som är ordförande i klubben varit många som hört av sig och undrat varför de trasiga lamporna inte ersätts.

Rätt många har hört av sig till oss och undrat varför det inte händer något

Klubben som äger anläggningen och sköter spåret har tvingats flytta fungerande lampor från den längre delen av spåret till den kortare delen, för att åtminstone kunnat hålla en del av det populära spåret öppet.

– Den gångna vintern har varit bekymmersam både för oss och alla andra som använder elljusspåret och vi har haft rätt många som har hört av sig till oss och undrat, säger Marcus Svennerud.

Det känns otroligt bra att vi tillsammans med SOK kommit i mål med detta

Men nu har kommunen och Karlskrona SOK kommit överens om ett överlåtelseavtal där klubben har fortsatt ansvar för driften men skänker själva elljusanläggningen till kommunen.

Så nu ska alla gamla trästolpar bytas ut och ledlampor monteras.

– Hela det gamla elljusspåret byts ut mot nytt, och det känns otroligt bra att vi tillsammans med SOK kommit i mål med detta,  säger Göran Olofsson, chef gata- parkavdelningen Karlskrona kommun

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista