"Piva" om Mörrumsuppdraget: Ligger rätt i tiden

2:54 min

Bördig från Ängelholm men kommer närmast från IK Pantern.

Det blir Peter "Piva" Johansson som tar över tränarmanteln i Mörrum Hockey.

– Han hade ett  tvåårsavtal med allsvenska IK Pantern, men sedan kursade föreningen vilket gjorde att han blev ledig på marknaden, säger klubbens ordförande Anders Gustafsson.

Johansson har gjort elva säsonger i Ängelholmsklubben Rögle BK som huvudtränare när klubben spelat i både SHL och hockeyallsvenskan.

– Jag har fått ett bra intryck av de från klubben jag träffat hittills och jag har försökt reka av lite bland spelarna. Jag kom fram till att det här var ett intressant jobb.

Hur var det att helt plötsligt stå utan klubb i och med Panterns konkurs?

– Det var nytt för mig och jag har ändå varit i branschen i rätt många år, vilket kanske var tur. Det hände ju också ganska sent vilket gjorde att det inte direkt är supermånga tränarjobb lediga. Sen dök det här upp och låg rätt i tiden för mig och familjen, säger Peter Johansson.

Han har tränat lag i både SHL, hockeyallsvenskan och utomlands och tar i och med tränarjobbet i Mörrum ett steg ner i tabellen. 

– Men jag har tränat division 1 tidigare när jag bodde hemma i Ängelholm och tränade Helsingborg. Jag älskar hockey och vill jobba med det.

Inför säsongen togs Sergei Zhukov in men bara två veckor innan seriepremiären petade klubben Zhukov, som benämndes som "en felrekrytering".

– Det är också ganska nytt för mig att komma in så på det sättet. Man kan inte komma in och vända upp och ner på allt. Jag har en idé för hur jag vill göra, men det får ta sin tid, säger "Piva".

Peter Johanssons avtal sträcker sig på 1+1 år.