Lyssna på hela intervjun med Jesper Johansson

9:33 min

Mällby AIF:s målvakt lämnar elitkarriären bakom sig på grund av psykisk ohälsa. Hoppas att öppenheten ska hjälpa både han själv och andra som mår dåligt.

I början av juli kom det överraskande beskedet att Mjällbys 25-årige målvakt Jesper Johansson tog timeout. Mycket mer än så fick vi inte veta då.

Först i slutet av förra veckan gick Jesper i ett pressmeddelande ut med att han slutar med fotboll på grund av att han mår psykiskt dåligt och lider av en depression.

 – Jag höll det för mig själv från det att jag började må dåligt till att jag tog timeout. Jag har under resans gång frågat mig själv vad det är jag håller på med? Jag älskar ju fotboll, säger Jesper Johansson.

Han har spelat fotboll i Mjällby nästan hela sitt liv och målet var att bli en av Sveriges bästa målvakter. Han har spelat i U21-landslaget och var lagets förstamålvakt under 2017 och 2018. Men nu lägger han alltså skorna på hyllan eftersom han mår psykiskt dåligt.

Varför väljer du att vara helt öppen med att du lämnar för att du mår dåligt?  

Jag tror att det hjälper mig att komma tillbaks. Men jag vet också att många där ute som går runt och mår dåligt men som väljer att inte prata med andra om det. Jag tror att det hade hjälpt mycket om fler människor, inte bara inom fotbollen väljer att prata öppet om detta, säger Jesper Johansson.