Pavel Zavadil med sin landsman

Tjeckisk stjärna går vidare i karriären

Det blir ingen fortsättning i fotbollsföreningen Mjällby AIF för lagets gigant Pavel Zavadil.

Parterna går skilda vägar sedan Mjällby AIF valt att inte utnyttja sin förköpsrätt och nu hamnar den tjeckiske mittfältaren i stället i allvenska Östers IF.

- Pavel är en mycket duktig fotbollsspelare som fungerat bra hos oss, så det här känns självklart oerhört bittert, säger Mjällby AIF:s tränare Thomas Andersson.

Beslutet att inte utnyttja förköpsrätten togs på ett segdraget styrelsemöte sent på tisdagskvällen.

Pavel Zavadil värvades från tjeckiska Banik Ostrava i somras och gjorde succé under sina 13 matcher för föreningen. Fem mål och mängder av framspelningar svarade den flyfotade mittfältaren för.

Mjällby AIF hade möjlighet att för drygt 1,5 miljoner kronor köpa loss Pavel Zavadil från hans tjeckiska klubb.

Nu väljer föreningen att avstå och agerar i stället mellanhand när Pavel Zavadil går till Östers IF. Bland spelarna är besvikelsen stor efter det beslutet.

- Det känns tråkigt, men nu måste vi gå vidare och försöka lösa det här på bästa sätt inför kommande säsong, säger mittfältaren Jonas Andersson. Även på tränarsidan märks en tydlig besvikelse.

- Jag vill inte kommentera hur styrelsen agerat i den här frågan, men som tränare hade jag självfallet önskat att Pavel fått vara kvar, säger Thomas Andersson.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".