Handelsförening slapp konkurs - företagarna sköt till pengarna

2:42 min

Det blev ingen konkurs - föreningen Ronneby Handel överlever. Det blev klart efter ett krismöte igår kväll där föreningen fick in de 100 000 kronor som behövdes.

Medlemmarna i Ronneby Handels- och intresseförening hade kallats till ett möte på måndagskvällen eftersom föreningen riskerats att försättas i konkurs. En konkurs som alltså uteblev.

– Det känns alldeles utmärkt bra. Alla kan känna sig trygga med att använda sina presentkort, säger Ronny Johannesson, ordförande i Ronneby Handel.

Vad var det som räddade er?

– Den här föreningen ägs av Ronnebys företagare inom handels- och besöksnäring. Man har tagit konsekvensen av att man tidigare lagt för mycket pengar på andra aktiviteter och därmed inte haft ekonomi att klara presentkorten. Nu kommer man till rätta med det genom att man lägger in de pengar som behövs och därmed kan man jobba vidare.

För att undvika att hamna i samma situation igen kommer de aktuella presentkortspengarna läggas på ett speciellt konto.

– Presentkortspengarna kommer läggas där och kommer bara användas till det. Därmed är det tryggare. Tidigare användes det kontot till andra aktiviteter, och det har inte varit lyckat.

Enligt Ronny Johannesson kommer man nu återigen kunna lägga föreningens pengar på andra saker än presentkortsskulder.

Bland annat kommer föreningen från och med årsskiftet införa digitala presentkort.