Hällarydsbarnen: Lägg inte ner vår fritidsgård

3:37 min

Ny höjs röster i protest mot en eventuell nedläggning av fritidsgården i Hällaryd.

Som P4 Blekinge tidigare rapporterat så beror frågan gällande fritidsgårdens eventuella nedläggning på att nämnden för barn, ungdom och skola i Karlshamn ska minska sin budget till nästa år.

Därmed riskerar flera fritidsgårdar i Karlshamns kommun, däribland Hällaryds, att försvinna.

Men Rebecca Folkesson i Hällaryds samhällsförening menar att fritisgården är viktig.

– Detta är en plats som eleverna längtar till. Det blir en gemenskap och en trygghet. Att inte bara driva runt i samhället, utan ha ett ställe som bidrar till en meningsfull fritid.

Alwin Spogardh, Alve Folkesson och William Åkesson som är 12 och 11 år gamla är tre av dem som brukar vara på fritidsgården, och beskedet om att fritidsgården kan försvinna fick dem att samla in namnunderskrifter mot nedläggningen.

– Vi vill att fritidsgården ska vara kvar. Det är roligt för ungdomar och något att göra här i Hällaryd, säger William Åkesson.

P4 Blekinge har varit i kontakt med BUS-nämndens ordförande, socialdemokraten Jan-Åke Berg som i en kommentar uppger:

"Nu när vi har en ansträngd ekonomi får man titta på frivilligverksamheten först. Det vi måste fokusera på är den lagstadgade verksamheten. Jag tycker det är jättebra att vi har engagerade människor ute i orterna. Det kommer också ligga med i den konsekvensanalys som politikerna har att ta ställning till."

Jan-Åke Berg betonar också att inga beslut är tagna ännu.