Senften spelar för Kristianstad

För en vecka sedan avstod Mjällby AIF från att kontraktera lagets bäste spelare Pavel Zavadil och nu kommer nästa bakslag.

På fredagen blev det klart att den före detta Mjällby-spelaren Marcus Senften inte kommer att spela i Mjällby AIF när han efter en säsong i Ljungskile flyttar hem till Sölvesborg.

Marcus Senften spelar nästa säsong i Kristianstads FF och han gör det med blandade känslor.

- Det är klart att det känns lite tråkigt. Jag har ju mina kompisar i Mjällby, men nu är det dom det är, säger han.

Såväl supportrar som tränarstaben räknade med att klubben skulle knyta Marcus Senften till sig när han efter den här säsongens spel i Ljungskile SK aviserade att han skulle flytta tillbaka till Sölvesborg.

Nu blir det inte så och det här är det andra bakslaget på kort tid för Mjällby AIF.

För en dryg vecka sedan valde klubbledningen att inte behålla lagets bäste spelare, den tjeckiske mittfältaren Pavel Zavadil och nu misslyckas föreningen värvningen av hemvändande Marcus Senften.

- Jag pratade med Mjällbys klubbledning och vi kom inte överens, så nu får det bli spel i Kristianstad istället, säger Marcus Senften.

När konkurrenterna i superettan värvar spelare och rustar för nästa säsong, så är det så här långt minustecken när det gäller Mjällby AIF:s spelartrupp.

Förutom Pavel Zavadil, lär målvakten Ola Wendel, mittbacken Thomas Westergren och mittfältaren Ola Holgersson försvinna från klubben.

Några nyförvärv är än så länge inte presenterade.

Fredrik Persson

fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".