Fegler ny målvakt i Mjällby AIF

Mjällby AIF har gjort klart med sitt första nyförvärv inför kommande säsongs spel i superettan i fotboll. Det är målvakten Christian Fegler, som lämnar proffsspel i USA för spel i Mjällby AIF.

Det tog tid, men på dagen en månad efter att Mjällby AIF färdigspelat sin serie och klarat nytt kontrakt i elitfotbollen kunde klubben presentera sitt första nyförvärv till nästa säsong.

25-årige Christian Fegler är landslagsmeriterad och kommer närmast från spel i den amerikanska ligan där han under ett år representerar Richmond Silverbacks.

Det handlar om en spelare som Mjällby AIF under flera år visat intresse för, men det är först nu som värvningen gick att genomföra.

Uppvaktades av allsvenska klubbar
Christian Fegler betraktas som ett stort målvaktslöfte, med en hög kapacitet och utvecklingspotential.

Han började sin fotbollskarriär i IFK Knislinge och hamnade därefter 1997 i IFK Hässleholm.

Efter flera imponerande säsonger i skåneklubben uppvaktades han av flera allsvenska klubbar, däribland Malmö FF.

Men det blev en fortsättning i IFK Hässleholm, en klubb han tillhörde fram till förra säsongen, då erbjudandet om att spela fotboll på heltid i USA blev för svårt att motstå.

Tillbaka i Sverige
Efter en säsong utomlands är nu alltså Christian Fegler tillbaka i svensk fotboll och nystarten sker alltså i Mjällby AIF.

Mjällby AIF har för avsikt att även försöka nå en överenskommelse med tjecken Dusan Melicharek som värvades till föreningen i somras som första målvakt.

De första kontakterna har tagits och ambitionen är att de här båda spelarna ska konkurrera om platsen som första målvakt nästa säsong.

Mjällby AIF:s säsong i landets näst högsta serie, superettan, inleds i april.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".